Voor wie

VOOR MBO STUDENTEN

LEF is hét project over geld en financieel gedrag dat speciaal bedoeld is voor mbo-studenten. Het is ontwikkeld om perfect aan te sluiten op het lesprogramma van mbo’s en de belevingswereld van jongens en meiden op niveau 3 en 4. LEF is geschikt voor alle mbo’s in Nederland, ongeacht de studierichting. De lessen passen heel goed in de module Burgerschap (met name bij het onderdeel de Kritische Consument) en lessen Economie. LEF lessen passen ook uitstekend bij de keuzedelen Ondernemend Gedrag en Oriëntatie op Ondernemerschap. Omdat de financiële branche alle steun verleent aan LEF, kunnen de lessen kosteloos worden aangeboden.

Heeft u belangstelling om het LEF-programma ook op uw school te gaan inzetten? Vult u dan het formulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

VOOR VRIJWILLIGERS UIT DE FINANCIËLE WERELD

Iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening en zich belangeloos wil inzetten voor het LEF-initiatief kan zich aanmelden om gastdocent te worden. Kijk hier naar een filmpje over het wat het inhoudt om gastdocent voor LEF te zijn.

Als je geselecteerd wordt kom je in aanmerking om een intensieve training bij te wonen, waarin je alle ins & outs van het LEF onderwijsprogramma leert kennen én intensief begeleid wordt in je eerste stappen tot gastdocent. Na het volgen van deze training word je samen met een collega gastdocent ingepland om een lesblok te gaan verzorgen op één van de deelnemende mbo’s. Wij gaan er vanuit dat je na je training minstens 1 maal per jaar (een serie van) 3 modules verzorgt.

Heb je belangstelling om gastdocent te worden voor LEF? Vul dan het formulier in, zodat wij contact met je kunnen opnemen.

VOOR SPONSORS

LEF biedt een hele mooie concrete invulling van uw MVO-beleid. Door LEF te steunen geeft u een duidelijk MVO-profiel aan uw organisatie. Medewerkers die zich inzetten als vrijwillige gastdocent ontwikkelen voor u belangrijke vaardigheden en leren de consument van de toekomst kennen. Samen met de andere sponsors van LEF vormt u een landelijk netwerk van partijen, die gezamenlijk helpen om financiële problemen te voorkomen!

Heeft u belangstelling om LEF te sponsoren? Klik hier