Vacature Accountmanager

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting LEF (Leven en Financiën). Sinds 2010 bieden we op mbo-scholen een lesprogramma waarmee we jongeren (15 – 22 jaar) leren verantwoordelijk met geld om te gaan. We zien dat jongeren steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. Die tendens willen wij stoppen.

De reacties van studenten en scholen op het lesprogramma zijn zeer positief. Helaas bereiken onze lessen nog niet alle mbo-scholen; dus niet alle studenten. En daar hebben we ambities voor! Om de samenwerking met (nieuwe) mbo-scholen te intensiveren zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie:

Accountmanager Stichting LEF (deeltijd)

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de uitbreiding en het behoud van de LEF-lessen binnen de mbo-scholen. Jouw werkgebied is Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland). Je helpt mbo-docenten hoe zij de LEF-lessen kunnen integreren, bijvoorbeeld in het vak burgerschap.

Wat ga je doen om deze doelstelling te bereiken:

 1. Verwerft kennis van ons lesaanbod binnen het vak burgerschap.
 2. Je onderhoudt contacten met bestaande mbo-scholen waar de lessen worden gegeven en met de betreffende gastdocenten.
 3. Je ontwikkelt een accountplan naar nieuwe scholen en acquireert actief om het aantal scholen en lessen uit te breiden. De acquisitie is telefonisch en kan opgevolgd worden door bezoeken aan de school.
 4. Jij geeft aan wat de wensen zijn van de docenten en studenten en levert input om ons programma doorlopend te verbeteren.
 5. Je rapporteert resultaten, evaluaties en aanbevelingen aan het bestuur.
 6. Je onderhoudt contacten in relevante netwerken en belangenorganisaties.

De gastlessen worden op scholen verzorgd door zo’n 250 gastdocenten. Dit zijn vrijwilligers die werkzaam zijn in de financiële sector. Zij verzorgen doorgaans twee keer per jaar een serie van drie gastlassen. De stichting kent daarnaast een bestuur. Ook zij zetten zich belangeloos/vrijwillig in om jongeren, de consumenten van de toekomst, slimmer te maken als het gaat om omgaan met geld.

Wat is je plaats in de organisatie?

Je gaat werken in een betrokken team van drie collega’s. Het team bestaat uit een accountmanager die voor midden en zuid Nederland verantwoordelijk is, een administratief medewerkster die de planning van de lessen verzorgt en een projectcoördinator die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken en het contact met het bestuur. Tezamen vormen jullie het Projectbureau. Het projectbureau rapporteert aan het Bestuur.

Dit vragen we van je

 • Jij hebt contacten en ervaring binnen het mbo.
 • Jij spreekt de taal van de docenten en je weet hoe je studenten kunt prikkelen om verantwoord om te gaan met geld. Ervaring met het vak Burgerschap is een pré.
 • Je hebt een klant- en doelgerichte instelling, je bent niet bang om een gesprek aan te gaan.
 • Jouw doel is het binnenhalen en vasthouden van mbo-scholen. Je benadert deze op zo’n wijze dat ze weten dat de LEF-lessen uitstekend passen binnen het lesplan. Als verantwoordelijke voor de doelstelling ben je klant- en oplossingsgericht. Ons verhaal en de urgentie daarvan weet jij te vertalen naar extra gastlessen.

Opleidingsniveau

 HBO met enige jaren werkervaring.

Ons aanbod

 • Werkovereenkomst op basis van 16 uur per week, flexibel in te vullen.
 • Jaar contract met uitzicht op verlenging. Een opdrachtovereenkomst als zelfstandige behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Je werkt deels vanuit huis en soms op locatie met collega’s.
 • Een passend salaris en onkostenvergoeding.

Reacties

 vacature

Zie jij jezelf als de accountmanager van onze mooie Stichting? Stuur dan jouw CV voorzien van een motivatie naar de voorzitter van onze Stichting Nathan Brouwer (nathan.brouwer@lefnet.nl).