Vacature Accountmanager

Wij zijn Stichting LEF (Leven en Financiën). Sinds 2010 bieden we voor MBO-scholen een MBO-lesprogramma waarmee we jongeren in de leeftijd van 15 – 22 jaar leren verantwoordelijk met geld om te gaan. Dat doen we om een wezenlijke bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Want we zien dat jongeren steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. Die tendens willen we stoppen. Het gaat erg goed met LEF het aantal studenten stijgt gestaag en de reacties van studenten en de scholen zijn zeer positief. Omdat we de samenwerking met de MBO-scholen willen intensiveren zijn we op zoek naar 1 of misschien wel 2 personen voor de functie:

Accountmanager M/V

Minimaal 16 – tot maximaal 32 uur per week

De Functie

Jij voert samen met je collega de strategie van het Bestuur uit met als doel het bereiken van zoveel mogelijk MBO-studenten en het voorkomen van schulden. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor behoud en uitbreiding van de LEF-lessen binnen de mbo-scholen. Zo geef je aan MBO-docenten advies over hoe zij de LEF-lessen kunnen integreren in het vak burgerschap. Om dit mogelijk te maken van we het volgende van je:

 1. Je verwerft en onderhoudt kennis van ons lesaanbod en de lesmethodieken van het MBO.
 2. Je onderhoudt de contacten met de bestaande MBO-scholen waar de lessen worden gegeven. Vaak als onderdeel van het vak Burgerschap.
 3. Je ontwikkelt een accountplan naar nieuwe scholen en acquireert actief om het aantal scholen en lessen uit te breiden. De acquisitie is telefonisch en via mail. Daarna vaak opgevolgd door een presentatie aan de school op locatie.
 4. Je rapporteert resultaten, evaluaties en aanbevelingen aan het Bestuur.

Wie zoeken wij?

We zoeken maatschappelijk betrokken personen, met affiniteit en liefst ervaring binnen het MBO-onderwijs. Kennis van de financiële dienstverlening is een pré. Jij kan jouw netwerk inzetten om contacten met onze gastdocenten, scholen en studenten te versterken.

 • Je bent een frisse persoonlijkheid op HBO/WO met enige jaren werkervaring.
 • Je hebt commercieel inzicht en bent klantgericht.
 • Je eerste doel is het uitbreiden en onderhouden van de contacten met de docenten van de MBO-scholen.
 • Je benadert ze op zo’n wijze dat ze weten dat de LEF-lessen uitstekend passen binnen het lesplan.
 • Je informeert scholen over de ontwikkelingen in het lesprogramma en de actualiteiten die te maken hebben met het financieel bewustzijn van studenten.
 • Je houdt besprekingen met gastdocenten en het Bestuur. Je stelt nieuwsbrieven en mailings op.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden voor de uitvoering van deze functie.

Collega

Je werkt nauw samen met onze manager projectbureau. Zij organiseert de dagelijkse gang van zaken zoals het plannen van de lessen, het dagelijks contact met de scholen en gastdocenten, het informeren ons netwerk, het regelen van accommodaties en de verzending van de lesmaterialen. Daarnaast heb je uiteraard frequent contact met het Bestuur.

Wat bieden we jou?

 • Werktijden minimaal 16 uur per week tot maximaal 32 uur per week.
 • Een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Werktijden zijn zeer flexibel in te vullen. Output is bepalend.
 • Een passend salaris en onkostenvergoeding (indicatie € 3.200,- o.b.v. 36 uur).

Meer informatie?

Mocht je eerst meer informatie willen inwinnen dan kun je contact opnemen met Ron Dukers 06-51332823 of Jan van Lierop 06-54603281

vacature Heb je interesse?:
Stuur dan voor 15 december een e-mail met je CV en motivatie naar onze secretaris: jan.van.lierop@lefnet.nl