Vacature Accountmanager

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting LEF (Leven en Financiën). Sinds 2010 bieden we op MBO-scholen een lesprogramma waarmee we jongeren (15 – 22 jaar) leren verantwoordelijk met geld om te gaan. We zien dat jongeren steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. Die tendens willen wij stoppen.

De reacties van studenten en scholen op het lesprogramma zijn zeer positief. Helaas bereiken onze lessen nog niet alle MBO-scholen; dus niet alle studenten. En daar hebben we ambities voor! Om de samenwerking met (nieuwe) MBO-scholen te intensiveren zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie:

Accountmanager Stichting LEF (deeltijd)

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het uitbreiding en behoud van de LEF-lessen binnen de mbo-scholen. Jouw werkgebied is West-, Midden- en Zuid-Nederland. Je helpt mbo-docenten hoe zij de LEF-lessen kunnen integreren in het vak burgerschap.

Wat ga je doen om deze doelstelling te bereiken:

  1. Verwerft kennis van ons lesaanbod binnen het vak burgerschap.
  2. Je onderhoudt contacten met bestaande mbo-scholen waar de lessen worden gegeven.
  3. Je ontwikkelt een accountplan naar nieuwe scholen en acquireert actief om het aantal scholen en lessen uit te breiden. De acquisitie is telefonisch en kan opgevolgd worden door bezoeken aan de school.
  4. Jij geeft aan wat de wensen zijn van de docenten en studenten zijn en levert input om ons programma doorlopend te verbeteren.
  5. Je rapporteert resultaten, evaluaties en aanbevelingen aan het bestuur.

Wat is je plaats in de organisatie?

De gastlessen worden op scholen verzorgd door zo’n 200 gastdocenten. De stichting kent daarnaast een bestuur. Zowel de gastdocenten als het bestuur komen voornamelijk uit de financiële dienstverlening. Ze zetten zich belangeloos/vrijwillig in om jongeren, de consumenten van de toekomst, slimmer te maken als het gaat om omgaan met geld. In onze platte organisatie hebben daarnaast het projectbureau, waar jij onderdeel van wordt. Het projectbureau is gevestigd in ’s-Hertogenbosch, bij Welten. Onze sponsoren geven tot slot een gezonde basis om dit alles (financieel) mogelijk te maken.

Je gaat werken in een betrokken team van twee collega’s. Je werkt nauw samen met onze projectcoördinator. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en het contact met het bestuur. Haar voornaamste taken zijn het plannen van de lessen, het dagelijks contact met de scholen en gastdocenten. Het faciliteren regelen van accommodaties, uitnodigingen en de verzending van de noodzakelijke materialen. In Noord-Nederland hebben wij een accountmanager die verantwoordelijk is voor de contacten in deze regio.

Competenties

Netwerk

Jij hebt contacten en ervaring binnen het MBO. Jij spreekt de taal van de docenten en weet hoe studenten geprikkeld kunnen worden om verantwoord om te gaan met geld. Ervaring met het vak Burgerschap is een pre.

Klant- en doelgerichte instelling

Het doel is het binnenhalen en vasthouden van mbo-scholen. Je benadert deze op zo’n wijze dat ze weten dat de LEF-lessen uitstekend passen binnen het lesplan. Als verantwoordelijke voor de doelstelling ben je klant- en oplossingsgericht. Ons verhaal en de urgentie daarvan weet jij te vertalen naar extra gastlessen.

Opleidingsniveau

 HBO met enige jaren werkervaring.

Ons aanbod

  • Werktijden zijn 16 uur tot maximaal 24 uur per week, flexibel in te vullen.
  • Jaar contract met uitzicht op verlenging. Een opdrachtovereenkomst als zelfstandige behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Je werkt deels vanuit huis, deels op locatie bij de scholen en soms op locatie met collega’s.
  • Een passend salaris en onkostenvergoeding.

Reacties

 vacature
Zie jij jezelf als de accountmanager van onze mooie Stichting? Stuur dan jouw CV voorzien van een motivatie voor 15 november naar ons bestuurslid Boris Boon: boris.boon@lefnet.nl