Money Skills

Jij scoort Brons!

Jij houdt wel van een beetje chaos en dat kan heel gezellig zijn. Maar het kan ook in je nadeel werken. Je loopt het risico dat echt belangrijke (digitale) documenten zoek raken of dat je rekeningen niet betaalt. En weet je zeker dat je al het geld van je retouren terug hebt gekregen? Of dat die vriend jou heeft terugbetaald wat je had voorgeschoten?

Waarom het belangrijk is

Belangrijke (online) documenten en je persoonlijke gegevens moet je altijd goed bewaren. Dat is nodig voor controle en om overzicht te houden. Als je dit jezelf goed aanleert, voorkom je dat je later eventueel in de problemen komt of inkomsten misloopt. Door op tijd te betalen en je gegevens bij te houden, kun je schulden voorkomen. 

Tips

  • Met een goed georganiseerde mailbox, internetbankieren of je bankapp heb je een groot deel van je administratie overzichtelijk bij elkaar.
  • Wist je trouwens dat je belangrijke documenten vijf jaar moet bewaren?
  • Spaar je nog niet genoeg? Stel via online of mobiel bankieren in dat je maandelijks automatisch een bedrag naar je spaarrekening laat overschrijven. Bijvoorbeeld op het moment dat je salaris wordt gestort. Of check eens al je uitgaven en kijk of je daarop kunt besparen en zo meer geld hebt voor bijvoorbeeld die scooter, een vakantie of je rijbewijs!