MoneySkills - Administratie

Jij scoort Brons!

Jij houdt wel van een beetje chaos en dat kan heel gezellig zijn. Maar het kan ook in je nadeel werken. Je loopt het risico dat echt belangrijke (digitale) documenten zoek raken of dat je rekeningen niet betaalt. Of misschien vergeet je wel eens te checken of je het geld van een retour of van iemand voor wie je iets betaald hebt wel echt krijgt.  

Waarom het belangrijk is

Belangrijke (digitale) documenten en je persoonlijke gegevens moet je altijd goed bewaren. Dat is nodig voor controle en om overzicht te houden. Als je dit jezelf goed aanleert, voorkom je dat je later eventueel in de problemen komt of inkomsten misloopt. Door op tijd te betalen en je gegevens/ bij- en afschrijvingen bij te houden, kun je schulden voorkomen. 

Tips

Op tijd betalen, is niet alleen een kwestie van fatsoen, het voorkomt ook dat je boetes krijgt! Werk aan de winkel dus. Richt je mailbox in met duidelijke mappen en/of leg een fysieke map aan. Gebruik dit voor al je belangrijke (digitale) documenten en geldzaken, bewaar hierin documenten zoals garantiebewijzen, loonstrookjes en contractenDit geeft je overzichtKijk vervolgens ook of je nog kunt sparen voor de uitgave die je graag zou willen doen, dat is leuker dan schulden hebben!