De Toekomstplanner

Toekomstplanners zijn nu al behoorlijk bezig met hun toekomst. Ze zijn vrij ondernemend: ze steken graag de handen uit de mouwen en vinden het belangrijk dat ze zelf hun geld verdienen en bankzaken regelen.

Een Toekomstplanner ziet zichzelf ook als ‘ambitieus’, ‘nieuwsgierig’ en ‘behulpzaam’. Lui kun je deze groep in ieder geval niet noemen, hoewel ze in hun vrije tijd wel graag thuis op de bank chillen en tv kijken. Geld is belangrijk, maar vooral voor de toekomst. Ze hebben wel interesse in gadgets en luxe spullen. Toekomstplanners kijken namelijk wat verder vooruit. In de toekomst zijn ze van plan flink te gaan verdienen. Ze hebben goed overzicht over hun financiën en zijn terughoudend in het doen van uitgaven. Lenen doen ze niet graag en blut zijn ze zelden.

 

Tips voor de toekomstplanner:

    1. Probeer ook eens te genieten van het hier en nu en niet alleen maar bezig zijn met de toekomst.
    2. Geef eens geld uit aan anderen; daar wordt je gelukkig van! Je kunt bijvoorbeeld een klein bedrag pinnen waarmee je jezelf of anderen op iets leuks trakteert.
    3. Je kunt ook genieten van kleine dingen die niets kosten. Er is meer in het leven dan geld. Bedenk ook eens welke leuke dingen je allemaal kunt doen zonder geld!