De Regelaar

Regelaars zijn vaak voorzichtig en stellen zich liever bescheiden op. Omdat ze weinig met status hebben, zijn de meeste Regelaars ook niet zo geïnteresseerd in dure merken en luxe spullen.

Regelaars gaan op een beheerste manier met geld om. Zij hebben meestal een vrij sobere levensstijl en kunnen flitsende reclamecampagnes en andere verleidingen goed weerstaan. Ze vinden geld niet zo belangrijk en hebben weinig behoefte aan luxe bezittingen. Praten over geld doet een Regelaar nauwelijks, ze vinden dat mensen daar teveel mee bezig zijn.

Regelaars zijn vaak idealistisch en geven vaker geld aan goede doelen. Ze hebben goed overzicht over hun geldzaken en leggen vaak een buffer aan. Regelaars vinden het prettig om hun zaakjes op orde te hebben en weten vaak precies hoeveel ze uitgeven en verdienen.

 

Tips voor de regelaar:

    1. Pin wekelijks een (klein) bedrag voor jezelf om uitgeven aan iets leuks. Het is fijn om iets achter de hand te hebben, maar je mag ook genieten!
    2. Spreek met je ouders af dat je cadeautjes voor vrienden en vriendinnen zelf moet betalen. Zo leer je geld uitgeven.
    3. Bedenk eens welke leuke activiteiten je kunt ondernemen die niet veel geld hoeven te kosten: gratis tentoonstellingen, concerten. Dan kun je toch lekker genieten van het leven zonder dat het je veel kost.