De levensgenieter!

Levensgenieters zijn vaak sociale, ‘outgoing’ mensen, die het liefste plezier maken met hun vrienden. Muziek maken, dansen en toneel spelen zijn populaire activiteiten onder Levensgenieters. Ze zijn niet zo bezig met het nauwkeurig uitstippelen van een carrière. Nu plezier maken is belangrijker dan vooruit plannen.

Dit betekent overigens niet dat de Levensgenieter vindt dat de wereld om hem draait, want ze hebben ook regelmatig een vrijwilligersbaantje. De Levensgenieter is vaak enigszins ongeorganiseerd als het gaat om geldzaken. Ze geven makkelijk geld uit, maar dit hoeven geen dure spullen te zijn. Luxe spullen en gadgets zijn voor de Levensgenieter meestal niet zo belangrijk. Ze geven liever geld uit aan gezellige activiteiten met anderen of aan cadeautjes. Sparen is vaak lastig, omdat er altijd wel iets is dat leuk is om te kopen.

 

Tips voor de levensgenieter:

    1. Maak een spaarplan. Wil je een nieuwe laptop? Bedenk wanneer je die wilt kopen, hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel en hoeveel je elke week opzij moet zetten.
    2. Kijk goed op vergelijkingssites waar de je gadget het goedkoopst kunt kopen. Handig en scheelt je geld.
    3. Mooie merkkleding kun je ook bij outletstores kopen. Of kijk eens  op Markplaats, Vinted of Ebay.